Έγλειψε ο Πρωθυπουργός το αυτί του Τραμπ με τη δήλωση για τα δύο φύλα και ο Τραμπ γλυκάθηκε στον ύπνο του και χαμογέλασε. Όσοι περιστασιακά παρακολουθούν αυτά που γράφω γνωρίζουν δικές μου αντιρρήσεις και επιφυλάξεις σε πολλά από αυτά που πρεσβεύει το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα, όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια κι έχουν σχέση με την απαξίωση της βιολογίας ώστε να υποστηριχτούν νέες ταυτότητες, κατασκευασμένες. Έχοντας πει αυτό, επισημαίνω ότι όποιος προχωρήσει να ξηλώσει δικαιώματα που έχουν δοθεί σε έλληνες ομοφυλόφιλους και διεμφυλικούς θα με βρει απέναντί του μαζί με τους άλλους.
Προχωρώ κι εγώ στο κυρίως θέμα. Η μεγάλη κωλοτούμπα του Πρωθυπουργού δεν θα γίνει αναφορικά με την γουόκ “ατζέντα”. Ανησυχητικό αυτό σχετικά με την ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης στο ενδιαφέρον αμερικανικών πολυεθνικών για εξορύξεις με στόχο υδρογονάνθρακες σε θαλάσσιες περιοχές της χώρας. Και πάλι όσοι περιστασιακά με διαβάζουν ξέρουν ότι αναγνωρίζω το μέγεθος του προβλήματος της κλιματικής κρίσης και ταυτόχρονα αμφισβητώ την αντιμετώπισή του μέσω του παραλογισμού, του δογματισμού και της επίσπευσης μιας πράσινης ανάπτυξης. Επίσης, πιστεύω ότι εφόσον η Ελλάδα νοιάζεται για τους Έλληνες δεν είναι ανάγκη να πρωτοστατεί στις δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγή, όπως πρωτίστως οφείλουν οι μεγάλοι ρυπαίνοντες του πλανήτη. Αντίθετα, οφείλει να εκμεταλλευτεί ορυκτούς πόρους συμπεριλαμβανομένων και των υδρογονανθράκων με σύνεση και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Ο βασικός πράσινος κανόνας, εξάλλου, είναι ότι κάθε περιβαλλοντική πολιτική και μέτρο πρέπει να χαρακτηρίζεται από ορθολογική κοινωνική και οικονομική συνιστώσα, σωστά; Δείτε λοιπόν το χάλι της κατάστασής μας αναφορικά με το ηλεκτρικό ρεύμα της φτώχειας μας.
Ο τότε ΥΠΕΞ Δένδιας είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο. Είχαν αρκετοί την υποψία ότι η δήλωση ήταν φοβική, είχε γίνει από δειλία μπροστά στην Τουρκία και τα δικαιώματα της Ελλάδας σε σχέση με υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Αυτή λοιπόν η ξαφνική σπουδή, με την νέα Προεδρία στις ΗΠΑ, είναι ιδιαίτερα προβληματική.
Θα παραδώσουμε γη και ύδωρ στο ανανεωμένο αδηφάγο πρόσωπο των ΗΠΑ, πιστεύοντας ότι έχουμε καλυμμένα τα νώτα μας αναφορικά με τους Τούρκους; Το γρήγορο ξεβράκωμα στους Αμερικανούς θα γίνει για το εθνικό συμφέρον ή για εθνικό φαγοπότι των λίγων;