Skip to main content
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
come undone
(φωτογραφία ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΔΑΔΙΑΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ)
(φωτογραφία ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΔΑΔΙΑΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ)

Στην αρχή ενός επεισοδίου της αμερικανικής σειράς Weeds μαθαίνουμε από τη φωνή ραδιοφωνικού εκφωνητή ότι ένα πούμα έκανε την εμφάνισή του ανάμεσα στα σπίτια ενός νεόδμητου οικισμού στην Καλιφόρνια. Από εκείνους με τα σπίτια κουτιά και τις μαμάδες που οδηγούν SUVs διασωληνωμένες απ' το στόμα με καλαμάκι από τα Starbucks. Η πρωταγωνίστρια - όλοι οι πρωταγωνιστές μπλεγμένοι σε καταστάσεις για τις οποίες δεν έφταιγαν αρχικά αλλά αντιδρούν με λάθος αποφάσεις και κινήσεις καταλήγοντας συνυπεύθυνοι, ένα με το πρόβλημά τους.

Στο τέλος του επεισοδίου το πούμα εμφανίζεται να περνά από τη βεράντα της εξουθενωμένης μητέρας ρίχνοντας μια ματιά μέσα στο σπίτι πριν χαθεί στο σκοτάδι, αφήνοντας τη γυναίκα σαστισμένη. Η σειρά θα τελειώσει δίχως να μάθουμε τι απέγινε το ζωντανό, με τους ήρωες να βυθίζονται βαθύτερα στην κινούμενη άμμο της ιστορίας τους και των πράξεών τους.

Άγρια ζώα οι σύγχρονοι από μηχανής θεοί και τους προσπεράσαμε. Η κουκουβάγια που θα κάτσει στο ηλεκτρικό καλώδιο αντίκρυ από το μπαλκόνι αφού ο ήλιος δύσει στο Σαρωνικό. Η αρκούδα που θα τρέξει με το μικρό της να κρυφτεί, αφού μας κοιτάξει, σε παραλίμνιο δάσος κοντά στην Καστοριά. Ίσως κι ένας λύκος που θα διασχίσει το δρόμο και θα κοντοσταθεί όταν οδηγούμε για την Πάρνηθα.

Όταν χαθούν, θα μείνουμε με μια ματαίωση. Η σιγουριά ότι κάτι σκέφτηκαν για μας στη διάρκεια της φευγαλέας ματιάς τους, κάτι το σημαντικό. Και η επιθυμία να μπορούσαν να το επικοινωνήσουν πριν το σκεπάσει με λήθη η νύχτα που θα μας φέρει στην επόμενη μέρα.

Η φωτογραφία του Πέτρου Μπαμπάκα. Μαυρόγυπες στο δάσος της Δαδιάς.