Skip to main content
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
Η νύμφη του βορρά

Είθισται ο Σεπτέμβριος κάθε χρονιάς να έχει την επωδό «πάλι έρριξαν τη Θεσσαλονίκη μας». Αναφέρομαι σε ενδεχόμενη αναπηρία της ΕΡΤ3, σε ελάχιστες παροχές που προσφέρει ο κάθε υπουργός στην νύμφη του Βορρά, και πλήθος άλλων ζητημάτων.

Τελικά, είναι ζήτημα ευστροφίας του κάθε μουσαφίρη πρωθυπουργού. Είναι ο μόνος που μπορεί με μία ιδιωματική έκφραση, να μαγέψει κάθε Έλληνα του Βορρά ενάντια σε κάθε χαμουτζή. Μια ιδέα θα ήταν να υπάρχει συνέντευξη τύπου όχι μεταξύ πρωθυπουργού και δημοσιογράφων, αλλά μεταξύ πρωθυπουργού και δημοσικογράφων ντυμένων με κατσούλες και χορευόντων τον χορό «μήλο μου κοκκινο».

Δεν έχει τέλος αυτή η γκρίνια. Μεταξύ μας, κανένας υπουργικός νους δεν διανοήθηκε να προτείνει στη Σαλονίκη καμία διόροφη περιφερειακή, μήτε χορευτικά καπουτζηδιανά συγκροτήματα.

Ανίχνευσα το πρόβλημα και κατέληξα: ο καθένας ειδικός, να πάρει εν σαλονικιό κτίσμα και να προτείνει βελτιώσεις. Εγώ σκέφτηκα, μεταξύ άλλων, τους μύλους Αλλατίνη που έχουν διακόσια «μάτια» ντουμπλ φας, βολικά για κατασκευή σούπερ ντουπερ φοιτητικής εστίας, με δίκλινες κλίνες ανά δωμάτιο, έξι γυάλινα ασανσέρ, εστιατόρια, γυμναστήρια και φοιτητικά μπαράκια, καθώς και λεωφορεία προς τα πανεπιστήμια ή σχετική επέκταση του μετρό. Αλλά «σκέφτηκα» δεν σημαίνει «...υλοποιώ» γι' αυτό ας μείνουμε σεμνοί.