Skip to main content
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Η στασιμότητα της Μεσογειακής Ευρώπης

Είμαι απόλυτα πεισμένος ότι μια από τις αιτίες που δεν αναφέρεται για τη συνεχιζόμενη στασιμότητα της Γαλλίας και της Μεσογειακής Ευρώπης είναι ο βαθμός στον οποίο οι νέοι επαγγελματίες αναγκάζονται να περιμένουν δεκαετίες πριν τους δοθεί ουσιαστική δύναμη ή οι αναγκαίες απαιτούμενες αρχικές επενδύσεις για να ιδρύσουν τις δικές τους εταιρείες. Δεν είναι τυχαίο ότι η Google, η Facebook, η Microsoft, η Oracle και αμέτρητες άλλες εταιρείες της εποχής της πληροφορίας ξεκίνησαν από άτομα στα είκοσί τους —και ξεκίνησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτά έγραψε ο Alec Ross στο βιβλίο του οι Βιομηχανίες του Μέλλοντος (2016), σύμβουλος της Hillary Clinton όταν αυτή διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες αποκαλύψεις της Guardian, o Προέδρος Μακρόν όχι μόνο έδειξε ιδιαίτερο ζήλο για να βοηθήσει την Uber αλλά εμπιστεύτηκε στην εταιρεία ότι κατάφερε να κλείσει μυστική «συμφωνία» με τους αντιπάλους της μέσα στο υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας.

Άνθρωποι της Uber δεν είχαν ψευδαισθήσεις για τις παραβιάσεις των νόμων εκ μέρους της εταιρείας. Στέλεχός της μάλιστα αστειεύτηκε ότι έγιναν «πειρατές» ενώ άλλο παραδέχτηκε: We’re just fucking illegal.

Βιομηχανίες του μέλλοντος, πλατφόρμες επιχειρήσεων και ψευδαισθήσεων κόντρα στη στασιμότητα της Γαλλίας και της Μεσογειακής Ευρώπης.