Skip to main content
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
πόθος (Ammonia Avenue)

Γερνάω διαλέγοντας την ευκολία του να σηκώνω τους ώμους αντί του πείσματος να πατάω το πόδι.

Μετά από συνεχείς διαφωνίες σε συζητήσεις με ειδικούς και ακτιβιστές νιώθω πεισμένος για την ανάγκη δωρεάν χορήγησης PrEP (αγωγής, είτε καθημερινής είτε πριν και μετά από σεξουαλική επαφή) για προστασία από τον HIV. Με έπεισαν τα επιχειρήματα για τη μη τοξικότητά της και ήμουν ανέκαθεν πεισμένος από το προφανές, ότι καλύτερα ο φορολογούμενος να πληρώνει την αγωγή ως πρόληψη παρά ως αντιμετώπιση υφιστάμενης μόλυνσης από ιό και επίδομα στο οροθετικό άτομο.

Μόνο ένα ερώτημά μου έχει μείνει αναπάντητο, αν και το έθετα διαρκώς σε αυτούς. Το προφυλακτικό λειτουργεί ως μηχανικό φράγμα απέναντι σε πληθώρα ιών που μπορούν να μεταδοθούν με τη σεξουαλική πράξη. Η PrEP ως χημικό φράγμα απέναντι σε ένα συγκεκριμένο ιό. Το έχεις πει ξεκάθαρα αυτό στους νέους; Ή σηκώνεις τους ώμους δίπλα σε χαμογελαστούς εκπροσώπους της Big Pharma;

Προχωράμε λοιπόν. Ορθά τα επιχειρήματα ότι οι νεότεροι δεν θα χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό έτσι κι αλλιώς και αδιαφορούν για τέτοιου είδους ντεκαβλέ άμυνα στην ορμή της νιότης τους. Ας βαδίσουμε με τη δωρεάν PrEP.

Δύο τρεις τελευταίες γραμμές μόνο. Εδώ για μένα βρίσκεται το τυφλό σημείο, ή η εθελοτυφλία στην ανάγκη ενημέρωσης για αυτό το άγνωστο κακό (από τα κρυμμένα μύρια) που μπορεί εύκολα να έρθει και να πάρει εκατομμύρια ζωές όπως έγινε αίφνης με τον HIV στους νέους της δικής μου γενιάς. Το σκηνικό το ίδιο. Τότε τα Mineshafts, τα Eagles και οι ουσίες, τώρα τα sex parties και το chemsex.

Δεν ηθικολογώ, για το πόσο αγαπώ τις καπότες μιλώ.

Όπως την ελευθερία δεν μπορείς να την προασπίσεις με ένα σύνθετο νομικό στερέωμα που θα προβλέπει και καλύπτει κάθε έκφραση (και αυθορμητισμό) του ερωτικού σου εαυτού απέναντι στους πολλούς κακούς της κοινωνίας, έτσι και την κάβλα σου δεν θα την προστατεύσεις με πλήθη χημείας απέναντι στα πολλά πρόσωπα της σκύλας που είναι η φύση.

Χαμένος και στις δύο περιπτώσεις.

Το κλείνω, είμαι στο τρένο και κουράστηκα να γράφω.