Skip to main content
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Trois Couleurs: Blonde

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου έδειξε στον συνάδελφό της Πέτρο Τατσόπουλο πώς γίνεται η δουλειά: έδωσε συνέντευξη ΚΑΙ στα Νέα του Σαββάτου ΚΑΙ στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής, δίχως αποκλειστικότητες, κι έτσι δεν απολύθηκε από πουθενά. Θα μου πείτε ότι για να απολυθεί θα έπρεπε πρώτα να έχει προσληφθεί, αλλά η έλλειψη σύμβασης εργασίας δεν εμπόδισε τον κ. Τατσόπουλο να ισχυριστεί ότι απολύθηκε από τα Νέα του Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Το ωραιότερο πάντως ήταν το ποστ που ανέβασε την επομένη ο ιστορικός Στάθης Καλύβας, επαινώντας με τον ιδιόρρυθμο τρόπο του  και την κ. Τριανταφύλλου αλλά και τον Δημήτρη Δανίκα που είχε πάρει τη συνέντευξη (ο ίδιος είχε πάρει και την επίμαχη συνέντευξη του κ. Τατσόπουλου). 

Καλύβας, Δανίκας, Τριανταφύλλου: τρία είδωλα σε ένα ποστ

Ένα άλλο πρόσωπο που είχε παρουσία σε δύο εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος υπέγραψε άρθρο στα ΝΕΑ και έδωσε συνέντευξη στον Αντώνη Αντζολέτο στην κυριακάτικη Καθημερινή. Στο ερώτημα γιατί έδωσε κείμενο και συνέντευξη, η προφανής απάντηση είναι γιατί του ζητήθηκαν. Στο ερώτημα γιατί τα δημοσίευσε σε αυτά τα άλλα έντυπα και όχι στον κομματικό Ριζοσπάστη, η προφανής απάντηση είναι γιατί ήθελε να διαβαστούν κιόλας. 

 

 

Μιλώντας για συνεντεύξεις, πρέπει να χαιρετήσουμε την επιστροφή του πολυσχιδούς καλλιτέχνη Θανάση Λάλα στο άθλημα, ο οποίος άνοιξε το αρχείο του και αναδημοσιεύει αξέχαστες επιτυχίες του από την εποχή του ΔΟΛ στο διαδικτυακό OLAFAQ, του οποίου είναι εκδότης, και ξεκίνησε σειρά από podcast στο Spotify με διεθνή σουξέ (Highlight: «Όταν ο Woody Allen συνάντησε τον Θανάση Λάλα»). Δεν δημοσιεύει συνεντεύξεις μόνον ανθρώπων που τα ελληνικά τους είναι χειρότερα από τα αγγλικά του, ή πεθαμένων: έβγαλε και βιβλίο (εκδόσεις Αρμός) με 1.500 απαντήσεις που του έδωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος ως γνωστόν και ελληνικά μιλούσε και αθάνατος είναι. 

 

Μιλώντας για ανακυκλωμένες συνεντεύξεις, το Σάββατο 18 Μαρτίου δημοσιεύτηκε συνέντευξη του Διονύση Σαββόπουλου στο COVER STORY, ένα ένθετο περιοδικό στα Παραπολιτικά (εβδομαδιαία εφημερίδα που επιμένει να τονίζει ότι δεν ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη). Η συγκεκριμένη συνέντευξη, όπως μας πληροφορεί ο Μάνος Τσιλιμίδης που την πήρε, έγινε τον Απρίλιο του 2017 και μεταδόθηκε από την εκπομπή του στο ραδιόφωνο. Ίσως δεν είναι περιττό να επισημάνω εδώ ότι το έντυπο COVER STORY είναι παραγωγή του OLAFAQ, και Σύμβουλος Έκδοσής του είναι ο Θανάσης Λάλας. 

Η ταυτότητα του διαδικτυακού OLAFAQ

Είμαι περίεργος να δω τι εκπλήξεις θα φέρει αυτό το Σαββατοκύριακο (είναι, άλλωστε, το Σαββατοκύριακο της Πρωταπριλιάς), και σε συνεντεύξεις και σε προσφορές. Δεν θα με ξένιζε αν βλέπαμε να διατίθενται χειρόγραφες επιστολές του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τον Αλέξη Παπαχελά ή και του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Σταύρο Θεοδωράκη. Όπως άλλωστε μας έδειξε ο Κυριάκος Βελόπουλος, αυτή είναι μια οδός που οδηγεί με σχετική ασφάλεια στη Βουλή.