Skip to main content
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
ΒΡΑΒΕΙΑ 2021 ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

«Ένας από τους ανθεκτικότερους και εγκυρότερους θεσμούς της συγγραφικής κοινότητας», όπως τον χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τα λογοτεχνικά βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων απονεμήθηκαν χθες σε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη και ζωντανή εκδήλωση, στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το Βραβείο Διδώ Σωτηρίου στον διακεκριμένο ελληνιστή και μεταφραστή Κρεσέντσιο Σαντζίλιο.

Το Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη για πρωτοεμφανιζόμενο ποιητή στον Σπύρο Γούλα για το βιβλίο του Τα περσινά τους βάζουν για καλά, εκδ. Πόλις.

Το Βραβείο Μένη Κουμανταρέα για πρωτοεμφανιζόμενο πεζογράφο στον Γιάννη Μπαλαμπανίδη για το βιβλίο του Largo, εκδ. Πόλις.  

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου χαιρέτισε με θέρμη «την απονομή των λογοτεχνικών βραβείων της Εταιρείας Συγγραφέων, που έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση του πνευματικού κόσμου της χώρας ως ένας από τους ανθεκτικότερους και εγκυρότερους θεσμούς της συγγραφικής κοινότητας», ενώ στον δικό του χαιρετισμό, ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η Εταιρεία, έχοντας συμπληρώσει 40 χρόνια ζωής, έχει προσφέρει πολλά στον χώρο των γραμμάτων». Επίσης, διαβεβαίωσε ότι «το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και διάλογο με το Προεδρείο της Εταιρείας και είναι εδώ για να στηρίξει με κάθε τρόπο τη μετάβαση σε μια νέα δυναμική πραγματικότητα».
 

Πηγή: http://www.authors.gr/posts/view/parousiash-hmerologiou-2022-brabeia-20…