Skip to main content
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
φον ντερ Κλάουν

Αυτό όμως που καλλιεργείται και προπαγανδίζεται είναι μια επικίνδυνα επιτηδευμένα απλοϊκή θεώρηση της επιχειρηματικότητας, μια cult, μια θρησκεία με όλα τα χαρακτηριστικά ενός νεο-δογματισμού...

Και δεν ισχύει αποκλειστικά στην Ελλάδα, στον ερασιτεχνισμό της δογματικότητας των κυβερνώντων, στην εμμονή τους με τις αγορές και το θεραπευτικό αόρατο χέρι τους, ισχύει σε όλη την θεώρηση της ΕΕ και των οργάνων της. Στην Ούρσουλα φον ντερ Κλάουν η οποία στη διαφωνία της (και ανασφάλειά της) με την AstraZeneca για την προμήθεια εμβολίων, έβγαλε στο διαδίκτυο σκαναρισμένα σημειωμένα συμβόλαια, ώστε να δουν το δίκιο της οι Ευρωπαίοι υπήκοοι. Ισχύει στην αντιμετώπιση εκ μέρους τους της ενέργειας ως χρηματιστηριακό αγαθό, στη γελοιότητα Γερμανών πολιτικών που συμβουλεύουν έκπτωση σε συνήθειες καθημερινής υγιεινής για εξοικονόμηση και αποδέσμευση από τους Ρώσους. Και, επανερχόμενοι στα δικά μας, στη δημόσια τηλεόραση που μας συμβουλεύει να βγάζουμε τους φορτιστές τηλεφώνων από την πρίζα όταν δεν τους χρησιμοποιούμε για να μη χαλάμε ρεύμα.

Κάποτε, στη συζήτηση των κρατών μελών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έναρξη διαπραγματεύσεων για εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες, πολλά και σοβαρά όπως η Γαλλία σήκωναν τη σημαία να δηλώσουν επιφύλαξη για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Η Επιτροπή έκανε τουμπεκί. Τώρα πλέουμε ολοταχώς προς το παγόβουνο και μας δείχνουν σανίδα σωτηρίας σε φορτιστές τηλεφώνου.

Ιδεοληψίες ανίκανων και / ή διαπλεκόμενων.