Skip to main content
Παρασκευή 03 Μαΐου 2024
φονογραφία

...Προέχει να διερευνήσουμε πώς έγινε το περιστατικό. Όταν πηγαίνει στην αστυνομία ένα τέτοιο περιστατικό υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα manuals, πρωτόκολλα τα οποία ακολουθεί ένας αστυνομικός για να διαχειριστεί το περιστατικό. Άρα λοιπόν θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο εφαρμόστηκαν όλα αυτά...

Δύσκολο λοιπόν να εφαρμοστεί το manual για τη βία κατά των γυναικών (που όλο πιο συχνά καταλήγει σε δολοφονία), στο οποίο αναφέρεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Αντίθετα με την περίπτωση του manual όταν έμπορος, όπως βενζινοπώλης, έχει απώλεια 20 ευρώ αφού πελάτης την κοπανήσει δίχως να πληρώσει. Στη δεύτερη περίπτωση το manual είναι ευκολάκι σε βαθμό που η εφαρμογή του κρύβει κίνδυνο υπερβάλλοντος ζήλου, ώστε φορές να καταλήγει σε δολοφονία Ρομά από αστυνομικό. Και στις δύο περιπτώσεις τα manuals του Υπουργείου πρέπει να αναθεωρηθούν. Πετυχημένο παράδειγμα manual ίσως αποτελεί αυτό για τη φύλαξη της πλατείας Εξαρχείων με σκοπό την απρόσκοπτη κατασκευή σταθμού μετρό από κάτω, η σύνταξη και η εφαρμογή του οποίου αξιοποίησε πλήρως τα λεφτά των φορολογούμενων Ελλήνων.

Πάνω η παλαιότερη επιβεβαιωμένη φωτογραφία γυναικείου προσώπου. 1839, η Dorothy Catherine Draper από το φακό του John William Draper. Για κάποιο λόγο ο κειμενογράφος μου βγάζει κόκκινη γραμμή κάτω από το φωτογραφημένη, προτείνοντας φωνογραφημένη.

Φονογραφημένη, γυναικοκτονία – και τα δύο με κόκκινη γραμμή από σεβασμό στην εφαρμογή της ελληνικής γλώσσας. 
 

Tags: