Skip to main content
Κυριακή 28 Απριλίου 2024
η τιμωρία

Ο μεγαλύτερος δορυφόρος στο ηλιακό σύστημα είναι ο Γανυμήδης. Δορυφόρος του Δία. Ο δεύτερος σε μέγεθος είναι ο Τιτάνας, αυτός δορυφόρος του Κρόνου. Από τη Wikipedia ή από οποιοδήποτε σχολικό εγχειρίδιο μαθαίνουμε ότι ο Τιτάνας είναι ο μόνος δορυφόρος στο ηλιακό σύστημα που έχει πυκνή ατμόσφαιρα, τόσο πυκνή ώστε διακρίναμε τι υπάρχει στην επιφάνειά του μόλις το 2004. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά, λίμνες πηχτών υδρογονάνθρακων στις πολικές περιοχές και θίνες από οργανική κάπνα σε χαμηλά γεωγραφικά πλάτη.

Η πυκνή αδιαφανής ατμόσφαιρα του Τιτάνα αποτελείται κυρίως από άζωτο 95%. Άλλα συστατικά είναι το μεθάνιο και το αιθάνιο.

Η πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη στις ΗΠΑ με τη χρήση αζώτου έγινε πριν δύο μέρες στην Αλαμπάμα. Οι αρχές της πολιτείας βεβαίωσαν ότι ο άνθρωπος δεν υπέφερε, παρά τις μαρτυρίες παρευρισκομένων ότι για περισσότερο από δύο λεπτά ο Smith - αυτό ήταν το όνομά του - εκδήλωσε σπασμούς και έτρεμε. Οι αρχές επιμένουν ότι η διαδικασία είναι ανθρώπινη και τόσο απλή, όσο μία διαδικασία που περιγράφεται σε σχολικό εγχειρίδιο - ίσως και στη Wikipedia. Τη μέθοδο αυτή εκτέλεσης θανατοποινιτών έχουν επίσης υιοθετήσει η Οκλαχόμα και το Μισισίπι.

Tags: