Skip to main content
Παρασκευή 03 Μαΐου 2024
καλοκαίρι 2023

Ένα έπρεπε να απαιτήσει η τρόικα πριν 13 χρόνια. Ουσιαστική εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης κι όχι δεσμεύσεις ατροφίας της. Η υγιής δημόσια διοίκηση σε καμία περίπτωση δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά της υγιούς επιχειρηματικότητας. Τώρα η όποια "ιδιωτική" "πρωτοβουλία" επιχειρεί στου κασίδη το κεφάλι, επωφελούνται μεσάζοντες ενώ η χώρα ολισθαίνει σε μαφιοκρατία.

Η εικόνα με τους μπράβους στο Δημοτικό συμβούλιο Ρόδου στη διάρκεια δημοπρασίας για ενοικίαση παραλιών φανερώνει τη σχέση του τουρισμού - της βαριάς βιομηχανίας μας και της ελεύθερης οικονομίας μας - με μαφιόζικα συμφέροντα.

Αν κάποιος φυτέψει πισώπλατα σφαίρα στο κρανίο ενός που πίνει καφέ δίπλα στην κόρη σας, στο Παγκράτι ή στη Νέα Σμύρνη, θα σας καθησυχάσουν τα τηλεοπτικά κανάλια ότι είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ότι η σφαίρα σε καμία περίπτωση δεν στόχευε το κρανίο της κόρης σας, ότι το αόρατο χέρι του Adam Smith ξέρει στοχοθέτηση και σκοποβολή για το καλό της χώρας μακροπρόθεσμα.

Η Ιερή Μητρόπολη της Ρόδου δεν έβγαλε ανακοίνωση για τα πλήθη των τουριστών που δραπετεύουν από τις φλόγες στο νησί με τον τρόπο που δραπέτευσε η οικογένεια του Λωτ από τα Σόδομα και τα Γόμορρα.  Να υποθέσω ότι δεν διοργανώθηκαν εκδηλώσεις για το Pride στο νησί τον Ιούνιο που μας πέρασε.
 
Να πάρετε σοβαρά το τσιτάτο που λένε κάποιοι, το "από τύχη ζούμε στην Ελλάδα".