Skip to main content
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
La garde oubliée

‌Βγαίνει σε δημοπρασία η "Ξεχασμένη Φρουρά" του Τσαρούχη. Το είδα τυχαία μέσω συνδέσμου. Στα γαλλικά ο τίτλος του έργου, στα αγγλικά οι λοιπές πληροφορίες. The Greek Sale, αναφέρει, 24 November 2022, 14:00 CET, Paris. €80,000 - €120,000.

Δεν γνωρίζω από δημοπρασίες έργων τέχνης, δεν τα πάω καλά με τα τρόπαια, το τελευταίο αυτοκίνητο που αγόρασα ήταν μεταχειρισμένο. Υποθέτω δίνουν το εύρος της εκτιμώμενης αξίας του πίνακα. Γνωρίζω κάτι από αντικειμενικές αξίες σπιτιών. Τι θα μπορούσε για αντικειμενική ενός πίνακα; Φωτόνια ανά τετραγωνικό, το μόνο αυτονόητο.

‌Αυτός ο πίνακας από τους πλέον αγαπημένους και για μένα, ίσως, ο ερωτικότερος.

‌Δυο μέρες πριν, στις 22 του Νοέμβρη θα κάνω επέμβαση καταρράκτη. Ήρθε κι έκατσε σε χρόνια κατάσταση που μου δυσκολεύει την όραση. Από το ένα μάτι στο άλλο. Ο γιατρός συνιστά μακριά από υπολογιστή και τη νυκτερινή οδήγηση. Το δεύτερο το έχω περιορίσει, σχεδόν κόψει - καιρό τώρα. Το πρώτο δύσκολο.

‌Χαίρομαι - μου λένε ότι θα βλέπω ξεκάθαρα, εκ νέου. Τα κορμιά, ναι. Όσο για τις αξίες, αν δεν είναι άπιαστες θα είναι υποκειμενικές. Μια χαρά - το ξαναλέω: δεν είμαι των τρόπαιων αλλά είμαι των κορμιών. Φωτόνια και δέρμα.