Skip to main content
Παρασκευή 03 Μαΐου 2024
Τα γαλάζια σου γράμματα

Καταμεσής μιας παγωνιάς που όλο την τάζουν κι όλο δε φαίνεται, έσκασε το μενουέτο μιας κωμωδίας παρεξηγήσεων. Συγκεκριμένα, ο Σύριζα που δεν λέει να διαγράψει κανέναν από τους ολετήρες του, καταχάρηκε που οι κυβερνητικοί παραμένουν εν τη ψύχα αυτών, περιβόητοι μπουνταλάδες και ως παίκτης νηπιαγωγείου, «κατήγγειλε» πως μία λευκόφαια προσωπικότητα του νεομητσοτσακισμού, ο κύριος Γεραπετρίτης, είχε επαφές με τον κύριο Φουρθιώτη, μια πολυποίκιλη περσόνα που ενίοτε έρχεται και χάνεται στα κανάλια και ακόμη πιο ενίοτε, αφήνει εμβρόντητη την κοινή γνώμη.
 
Ο άνθρωπος διέψευσε πως είχε επαφές με τον άνθρωπο των μικρών, διαβατικών πραγμάτων, αλλά «έλα μου» πως η στυγνή πραγματικότητα εάν το επιθυμεί, άλλα σχεδιάζει και οργανώνει, σαν την θαυμαστική διαφήμιση των συγγραφέων των έητης, που λανσάρει ένα κρατικό κανάλι. Πριν κόκκορας λαλήσαι το κουκουρίκου αυτού, ο κύριος Φουρθιώτης έβγαλε στη φόρα σημείωμα του υπουργού, όπου διαφαίνεται, χωρίς ομίχλες και χιονάκι, πως ο υπουργός έστειλε απαντητικό σημείωμα στον Φουρθιώτη, άρα και επομένως και δια ταύτα, ο κύριος Φουρθιώτης είχε νταλαβέρια, τυπικά είναι αλήθεια, με τον κύριο Γεραπετρίτη, που εάν το σημείωμά του δεν έκραζε εκ του μακρόθεν πως ήταν κλασική πολιτικάντικη τυπικούρα, άρα κατάλληλο για να γίνει σκηνή στον «Σασμό», θα έστηνε τον άνθρωπο στην αιώνια κόλαση.
 
Φυσικά, οι κατέοντες και αυτοδιαχειριζόμενοι την δημόσια διαχείριση των ραβασακίων που εξέρχονται από τα πολιτικά γραφεία, συντάσσονται από υπαλλήλους που εργάζονται μετακλητοί στον υπουργό. Σα να το βλέπω: τα χαράρια με την μη επακριβώς υπηρεσιακή συνεργασία, παράγονται από αχάπαρους γραφειοκράτες, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, έχουν την διεκπεραίωση της τρέχουσας αλληλογραφίας. Ήτοι συντάσουν ένα απαντητικό δελτάριο σε περιπτώσεις που δεν πρόκειται ποτέ να επανέλθουν, υπείκοντες στην υπουργική νότα «να απαντάτε, έστω τυπικά σε όλα». Κι έτσι, όπως κάθε υπουργική μέρα, ένα πάκο ανυπόγραφα απαντητικά σημειώματα τυπικού χαρακτήρα, πέρασαν απ' το γραφείο της ιδιαιτέρας και ο υπουργός τα υπέγραψε αβλεπί. Ή «αβλεπής» που λένε οι παλιοί φαντάροι.
 
Άντεστε τώρα να τα βάλεις με τον Φουρθιώτη που οφείλει την μερική του παρουσία στον δημόσιο λόγο από την αρχειοθέτηση τέτοιων επαφών και σημειωμάτων. Αλλ' όταν κυβερνάς τη γαλάζια μας χώρα ως μοναχοφάης και εν ποικιλίς βιώσας και βιωθείς, κάτι τέτοιοι αδάμαντες εκφεύγουν της προσοχής του Κράτους.